Kan er vriendschap zijn tussen de eerste: de voor- en nadelen van deze relaties

“Waarom is de ex -Want om vrienden te zijn??”,” Is vriendschap tussen ex -joyvriends en een mogelijk meisje?”… velen van ons stelden deze vragen – en vonden er niet altijd antwoorden op. We bieden, samen met een systemische familietherapeut, om de aard van dergelijke vriendschap, de subtiliteiten en mogelijke gevolgen ervan te begrijpen.

Het thema vriendschap met voormalige partners wordt vaak overwogen door het prisma van stereotiepe denken, daarom verschijnen categorische oordelen over de juistheid of onjuistheid van een dergelijke beslissing. In feite is alles in menselijke relaties zeer dubbelzinnig en kunnen er verschillende opties zijn voor hun ontwikkeling.

De resultaten van een van een van onderzoek toonde aan dat de meeste mensen vrienden blijven met ten minste een van hun voormalige partners. Vaak zijn mensen niet klaar om vriendschap te verliezen, die al vóór een romantische relatie was of die werd gevormd tijdens het bestaan ​​van een paar. Maar dit is niet de enige reden – veel factoren worden beïnvloed door de wens om vriendschap te behouden, inclusief de motieven van afscheid, de personages van mensen en https://geenerectie.com/waarom-worden-erectiestoornissen-steeds-jonger-en-kan-het-worden-aangepakt/ zelfs het soort gehechtheid van elk van hen.

Dus bijvoorbeeld, afgaande op het onderzoek, de meeste mensen met Het vermijden van type bijlage Vriendschap met een voormalige partner wordt positief waargenomen, omdat dit een veilige manier is om de afstand te vergroten en de mate van nabijheid te verminderen, zonder te verliezen wat ze uit de relaties kunnen krijgen. Maar voor mensen met een alarmerend type, kunnen vriendelijke relaties worden gezien als een verlies, omdat ze vaak meer willen van de voormalige partner.

Hoe het ook zij, het is het belangrijkste om eerlijk te blijven met zichzelf en de ware oorzaken en gevolgen van dergelijke vriendschap te realiseren.

Vriendschap tussen ex: wat is de belangrijkste fout?

Meestal op het eerst na het afscheiden van mensen kan of willen ze niet stoppen met communicatie met de eerste. In feite is dit een natuurlijke reactie geassocieerd met een goed gevormd gehechtheidssysteem, waarmee we instinctief ernaar streven om naast geliefden te blijven en de divisie te weerstaan. Het gevoel van communicatie met hen is tenslotte een uiterst belangrijke behoefte aan emotionele regelgeving, evenals het zorgen voor een gevoel van veiligheid en veiligheid.

Het verlies van deze verbinding is vergelijkbaar met het annuleringssyndroom: op dergelijke momenten sturen de hersenen signalen dat er iets mis is dat alleen communicatie met een voormalige partner de situatie kan corrigeren.

Ondersteunend contact met voormalige geliefden, proberen mensen de pijn te verzachten van afscheid, maar helaas vertraagt ​​dit alleen het stadium van verdriet en bemoeilijkt dit de voltooiing van de relatie

Elke kloof, ongeacht de omstandigheden, is een verwonding die moet worden ervaren. We kunnen in één nacht niet van diepe gehechtheid naar vriendschappelijke relaties gaan. Daarom, hoe moeilijk het ook is, Om een ​​uiteenvallen echt te accepteren, is het voor een bepaalde periode noodzakelijk om emotioneel, fysiek en psychologisch gescheiden van eerdere relaties. Zelfs als het afscheid vreedzaam was en plaatsvond door wederzijdse overeenkomst, kost het tijd om je gevoelens te begrijpen en de verbinding van het voormalige paar te verbreken.

Mensen die op lange termijn relaties hebben, vormen bepaalde sjablonen van het leven samen, tradities: bijvoorbeeld gezamenlijk ontbijt in het weekend, regelmatige reizen naar familieleden, wandelingen op bepaalde plaatsen … in zekere zin hebben we het over het verlies van hun eerste Het leven is daarom het belangrijkste dat we het moeten doen voor een tijdje om alle contacten met een voormalige partner af te snijden.

Dit is een belangrijke stap in de richting van genezing en vooruitgang. Wanneer u uw genegenheid vrijgeeft, zult u vrij neutrale gevoelens hebben voor de eerste en uw relatie. Het tegenovergestelde van liefde is tenslotte geen haat, maar emotionele neutraliteit. Ook volgens een van onderzoek , Stress door afscheid kan een katalysator worden voor persoonlijke groei. Communicatie met een voormalige partner lijkt een goede strategie te zijn om de pijn uit de kloof te dempen, maar in feite vertraagt ​​het het ontwikkelingsproces.

“Is het om vrienden te zijn met de eerste?”: Als dit niet de moeite waard is om te doen

Als Relaties met een voormalige partner waren giftig, Ze waren aanwezig in emotioneel of fysiek geweld, dan moet je in geen geval bij hem blijven vrienden. Bovendien is het beter om alle contacten met hem af te snijden. Als bepaalde gedragspatronen kenmerkend zijn voor een persoon, dan zal hij ze reproduceren in elke relatie – zowel in romantisch als vriendelijk. Communicatie met dergelijke mensen zal altijd worden vergezeld door manipulaties, ruzies en negatieve emoties.

Pogingen om vriendschap te behouden met een voormalige partner In de hoop relaties te hervatten Ze kunnen een reeks eindeloze scheidingen en hereniging creëren, wat soms veel meer traumatische ervaring wordt dan de laatste kloof. Als gevoelens, jaloezie, wrok en onduidelijke problemen tussen u worden bewaard, is vriendschap niet de beste oplossing.

In sommige gevallen bieden mensen aan om vrienden te zijn Vanwege het verlangen om beleefd te zijn, Proberen de gevoelens van een voormalige partner niet te kwetsen. Net zoals de ander een dergelijk voorstel kan accepteren om onhandigheid of mogelijke confrontatie te voorkomen. Hoogstwaarschijnlijk zal een dergelijke communicatie geleidelijk niets aankomen, omdat er geen oprechte interesse in is en daarom energie om de relaties te onderhouden.

Wat kan vriendschap met een voormalige partner geven?

Waarom zijn ze bevriend met de eerste? Soms begrijpen mensen dat er in hun relaties aspecten waren die belangrijk en waardevol voor hen blijven. In dit geval kunt u proberen ze te redden door vrienden te worden. Tegelijkertijd is het belangrijk dat vriendelijke relaties zijn overeengekomen met de waarden, de levensdoelen van beide mensen en de ruimte verlaten voor de persoonlijke ontwikkeling van elk.

Als voormalige partners elkaar kunnen respecteren en gezonde grenzen in communicatie kunnen ondersteunen, dan is er echt een kans om goede vrienden te worden. Een belangrijke toestand is het gebrek aan emotionele lading in de relaties. Dat wil zeggen, volgens de sensaties moeten ze vergelijkbaar zijn met elke andere vriendelijke communicatie, die meestal is gebaseerd op sympathie, vertrouwen, spirituele intimiteit en gemeenschappelijke interesses.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *